blank

Завърши третото издание на конкурса „Мечтите на Венци Станев“

Той има за цел  да бъде съхранена мисията и житейската мечта на Венци Станев – да се засили интересът на учениците към иновативно мислене, да се активизира въображението на младите хора, да попиват новото и да връщат наученото на своето училище, своя роден град, своята родина. Да развиват чувството си на гордост и достойнство от своя произход и да бъдат активни в представянето на авторски идеи. Да мечтаят – „дръзко и с размах“, и да повярват, че те са бъдещето – сега.

С литературни творби  на тема   „Сърцето на моя град“през 2023 г. участваха тринадесет ученици  от СУ „Цар Симеон Велики“, ГПЧЕ „Йордан Радичков” и ППМГ „Екзарх Антим I“.

Победители са Калина Василева Джунова, ученичка от ППМГ „Екзарх Антим I“ и Александър Светославов Георгиев от СУ „Цар Симеон Велики“.

В конкурса за  математически умения премериха сили десет ученици. Победител е  Николай Евгениев Николов , ученик от ППМГ „Екзарх Антим I“.

В състезанието по плуване при най-малките ученици победител е Симеон Любославов  Иванов от 3а клас на  СУ „Цар Симеон Велики“

Отличените на първо място ученици в конкурса за есе и математически умения заедно със своят учител  получиха за награда посещение на европейските институции в Брюксел, проведена в краят на юни 2023 г.

Благодарим на всички ученици и техните преподаватели за участието!

Очакваме ви отново през 2024 г.!

Мечтите на Венци Станев | Ventsislav Stanev's Dreams